logo2.png

  •  1
  •  2
  •  10
  •  3
  •  5
  •  9
  •  67
  • 6
  • 4
  •  44

Καλώς ήρθατε στο Δικτυακό τόπο του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής!

To Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής (ΜΒΓ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη και είναι το μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα που παρέχει σπουδές στα συγκεκριμένα αντικείμενα των Μοριακών Βιοεπιστημών που βρίσκονται στην καρδιά της καινοτομίας στους τομείς της Υγείας, των Τροφίμων, του Περιβάλλοντος και της Αγροτικής ανάπτυξης. Το Τμήμα δέχτηκε τους πρώτους προπτυχιακούς φοιτητές το 2000. Σήμερα φοιτούν 772 Προπτυχιακοί φοιτητές, 76 Μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και 37 Υποψήφιοι Διδάκτορες, ενώ έχουν ήδη απονεμηθεί 973 πτυχία σε Μοριακούς Βιολόγους - Γενετιστές, 40 Μεταπτυχιακά Διπλώματα Σπουδών και 34 Διδακτορικά Διπλώματα. Το Τμήμα έγινε αυτοδύναμο το 2012 και σήμερα αριθμεί 23 μέλη ΔΕΠ που έχουν εκπαιδευτεί και εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όραμα του Τμήματος ΜΒΓ είναι να παρέχει υψηλού επιπέδου έρευνα, εκπαίδευση και κοινωνικό έργο με στόχο την εξέλιξή του σε έναν φορέα με ηγετικό ρόλο στις Βιολογικές και Βιοϊατρικές επιστήμες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Συνεντεύξεις φοιτητών

 

Το Τμήμα ΜΒΓ σε κερδίζει ακόμα και εάν δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή. Έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, οργάνωση, καταρτισμένους καθηγητές προσιτούς και νέους ηλικιακά που συνεχίζουν το ερευνητικό τους έργο, υπεύθυνους φοιτητές, διαρκή ενεργητική συμμετοχή σε δράσεις (συνέδρια/προγράμματα Ε.Ε. φοιτητών/ΕΣΠΑ/επαφή με αγορά) και ένα πλήρες (αν και αρκετά απαιτητικό) πρόγραμμα σπουδών. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι επίσης πάρα πολύ καλές και δε θυμίζουν Ελληνικό πανεπιστήμιο…. Το μεγαλύτερο θετικό αυτής της σχολής για εμένα είναι η επικοινωνία με τους καθηγητές μας, είναι πάντα διαθέσιμοι να  ακούσουν τους προβληματισμούς μας και μας παροτρύνουν μάλιστα να το κάνουμε... Η σχολή λοιπόν δε με έχει απογοητεύσει και την διαφημίζω όπου και όποτε μπορώ.


Αρχικά η γνώμη μου για το Τμήμα μας ήταν διαφορετική κατά την έναρξη της φοίτησής μου σε σχέση με τώρα… Η άποψη που έχω πλέον, ως τελειόφοιτη, είναι ότι το ΤΜΒΓ έχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο για τα δεδομένα της χώρας μας, τόσο σε επίπεδο φοιτητών αλλά και ακαδημαϊκών. Έχοντας το Τμήμα ΜΒ&Γ ως δεύτερη επιλογή και επειδή κατάγομαι από μια πόλη μακριά από την Αλεξανδρούπολη, αρχικά ήμουν ιδιαίτερα διστακτική για την απόφαση που έπρεπε να πάρω. ... Αποφάσισα τελικά να έρθω δοκιμαστικά στη σχολή μας και ακόμα θεωρώ ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να είχα κάνει. …Το τμήμα είναι πολύ καλά οργανωμένο και λόγω του μικρού μεγέθους του δεν υπάρχει απρόσωπη σχέση μεταξύ καθηγητών και φοιτητών. Αποφοιτώντας, είναι δυνατόν κάποιος να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές πορείες που δεν θα μπορούσε να φανταστεί από μόνος του πριν την εισαγωγή του στο Τμήμα. Θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι εγώ επιλέχθηκα για διδακτορική υποτροφία ανάμεσα σε 250 άτομα από όλον κόσμο από συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αναφέρω τη συγκεκριμένη πληροφορία, όχι για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά για να τονίσω ότι ένα καλό «πακέτο» που μπορεί να χτίσει ένας απόφοιτος ΜΒΓ, μπορεί να τον βοηθήσει να ‘κονταροχτυπηθεί’ ευθέως με άλλους υποψηφίους από αξιόλογα ιδρύματα ανά τον κόσμο.

 

Όταν μπήκα στο Τμήμα και ξεκίνησα τις σπουδές μου αυτό που ένιωσα ξεπέρασε τις αρχικές μου προσδοκίες γιατί είδα πως είναι μια σχολή που, προσωπικά, μου άνοιξε νέους ορίζοντες τόσο στη μόρφωση όσο και στην επαγγελματική εξέλιξη που θα μπορούσα να έχω. ….Μου έκανε εντύπωση πως η σχολή έχει μια πολύ καλή οργάνωση και ήταν πολύ εύκολο να προσεγγίσω τους καθηγητές μου …. Η σχολή αυτή για μένα ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω και εύχομαι το Τμήμα μου να συνεχίσει να εξελίσσεται.

 

Η εισαγωγή μου στο ΤΜΒΓ ήταν καθαρά θέμα τύχης, καθώς  έχασα μία σχολή στην Αθήνα για 30 μόρια. Στην αρχή υπήρχαν αισθήματα απογοήτευση και θυμού.
-Μήπως απογοήτευσα τους γονείς μου που θέλανε ιατρική;
-Γιατί να έχω βγάλει τα περισσότερα μόρια από όλη την παρέα και να είμαι ο μόνος που περνάει επαρχία;
Τελικά όμως νοιώθω πιο τυχερός από ποτέ. Όλα αυτά έγιναν για κάποιο λόγο. Κατάφερα να αποκομίσω γνώσεις από υψηλά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και η σχολή αυτή αποδείχθηκε πως ήταν πέρα από τις προσδοκίες μου. Σε γενικές γραμμές, η σχολή μας είναι λίγο άγνωστη. Είναι καλό να μαθευτεί και να ανέβει στις προτιμήσεις των μαθητών.

Visit fbetting.co.uk ladbrokes

logo-01 logo-02 logo-03 logo-04 logo-05 logo-11
logo-06 logo-07 logo-08 logo-09 logo-10 logo12