Βιοτεχνολογία
Κύριες ερευνητικές εφαρμογές που υποστηρίζονται από τον εξοπλισμό:
- Μελέτη ασφάλειας και ποιοτικών χαρακτηριστικών τροφίμων (πλήρης μικροβιολογικός έλεγχος, έλεγχος παθογόνων, προσδιορισμός οξύτητας, σακχάρων, οργανικών/λιπαρών οξέων και αλκοολών, προφίλ πτητικών ενώσεων σε τρόφιμα, κλπ).
- Προσδιορισμός χημικής σύστασης και έλεγχος αντιμικροβιακής δράσης φυσικών προϊόντων για χρήση ως βιοσυντηρητικά σε τρόφιμα.
- Σχεδιασμός και ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων - Μελέτη προβιοτικών χαρακτηριστικών μικροβιακών στελεχών.